HET CLUN FOREST SCHAAP

 

Clun Forest schapen zijn vlees/wolschapen. Het is een vruchtbaar ras; het aantal levend geboren lammeren ligt rond 1,7 gemiddeld. Circa 70% van de ooien werpt op eenjarige leeftijd.
De ooien lammeren gemakkelijk, zelden is hulp nodig bij de geboorte. De ooien zijn melkrijk en hebben zeer goede moedereigenschappen.

 

Clun Forest schapen zijn trots, kracht, fierheid en een prachtige evenwichtige bouw. De trots en fierheid komen tot uiting in de hoog gedragen donkere kop met de spitse oren. Opvallend voor de Clun Forest is ook de mooi bewolde kop met een volle kuif tussen de oren.

Het dier oogt fors maar beweegt elegant en gemakkelijk. Het heeft daarbij een stevig stel poten. De Clun Forest is alert en heeft alles in de gaten. Clun Forest schapen zijn vooral populair omdat ze makkelijk aflammeren en vanwege hun goede moeder eigenschappen. Het zijn sterke dieren die een hoge leeftijd kunnen bereiken.

De wol van het Clun Forest schaap is volgens kenners aantrekkelijk om mee te werken. De wol is roomkleurig, heeft een fijne structuur en is van constante kwaliteit.

2 Jaarling ooien van 2022. De voorste is op keuring Zuid kampioen geworden en reservekampioen op de Nationale keuring